perjantai 2. marraskuuta 2018

Kontrolleja kameravalvonnalla ja 2000 kuukkelia

Kamera

Syksy 2018 on kerryttänyt tutkimusmateraalia kuukkeleista aikaisempaa ripeämpää tahtia. Suurin syy tähän on lisääntynyt ajallinen panostus eläköitymiseni vuoksi. Osaltaan tehoa lintujen kontrollointiin on tuonut valvonta riistakameralla.  Lukurenkaat on helppo lukea kuvista. Aikaa säästyy muihin kohteisiin, jos kamera lähettää vain renkaallisten kuvia: lintujen pyyntiin ei silloin tarvitse ryhtyä. Kuvista näkee myös, milloin kuukkelit löytävät aterialle tai ruuan mahdollinen loppuminen, mikä auttaa käyntien ajoituksessa.


XN2 näytti renkaansa 20.8.2018 keskipäivän aikaan.

Vasta aamuyö klo 4.41 ja ruoka jo loppui. Kuukkeli on heinäkuussa aktiivisin öisin. F8V.

 2000 rengaskuukkelia

 Tutkimuksen yksi rajapyykki jäi taakse syyskuun 2018 lopulla. Lukurenkaan sai 2000. kuukkeli. Samoihin aikoihin kontrollien määrä ylitti 6000. Näin monesti rengas on luettu uudessa tapaamisessa. Eniten aineistoa rengaskuukkeleistani on kertynyt tältä vuodelta 2018, yli tuhat kontrollia.

L6C poseeraa Kolarin Vaarajärvellä 28.9.2018. Se on keväällä 2018 syntynyt naaraspoikanen.


2000. kuukkeli sai renkaat. Tässä asennossa vasemman jalan alumiinirengas ei näy.

Sesonki on ohi

Näin marraskuun alussa olen perinteisesti lopetellut syksyn pyyntejä monestakin aikaisemmin luettelemistani syistä. Nyt kausi saattaa vielä jatkua muutamia viikkoja, ainakin sääennuste lupaa normaalia lauhempia kelejä.
Palaan tuloksiin lähiaikoina. Vanhoja kuukkeleita on ollut edelleen mukavasti liikkeellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti